Yalova Başkanı Çapadağ'dan 15 Temmuz Yazısı
MİDDER Yalova Başkanı Eser Çapadağ'ın yazısı, İdarecinin Sesi Dergisi'nde yayınlandı.

Kamu yararına çalışan Türk idareciler Derneği tarafından yayınlanan, İdarecinin Sesi Dergisi'nin Ekim ayı sayısında MİDDER Yalova Şube Başkanı Eser Çağadağ'ın "15  Temmuz milli birlik ruhu ve dayanışma" konulu yazısına yer verildi.

15 TEMMUZ DESTENINI UNUTMA UNUTTURMA!

Ülkemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmış ve Allah Teâlâ’ya hamd olsun seçilmiş idarecilerimizin dirayeti ve halkımızın tarihte az rastlanır bir kahramanlıkla, canı pahasına mücadelesiyle püskürtülmüştür. Ülkemizin üzerine gizli ve karanlık planlar yapıp pusu kuranlar kendileri tuzağa düşmüş, Cenab-ı Mevlâ’ nın yardımıyla oyunları bozulmuştur. Müberra kitabımız Kur’an-ı Kerim’de mealen buyurur ki; “Tuzak kurdular; Allah da onların tuzaklarını bozdu. Allah tuzak kuranların hayırlısıdır.” Fitne ve fesat tohumları ekerek halkın refahını ve birliğini bozmaya çalışanlar emellerine ulaşamamış Milli şuurla, birlik beraberlikle def edilmiştir. Şüphesiz 15 Temmuz Darbe Girişimi cinnetinden alacağımız dersler çoktur; Öncelikle çok kısa zamanda halkımızın aynı gaye ve ruh ile şer odaklarına karşı direnişe geçmesi, sonrasında da ülkemizin uzun yıllardır arzulanan birlik ortamının sağlanmış olması sevindiricidir. Bu büyük bir nimettir. Millet olarak bu nimetin şükrünü eda etmeli, farkında olmalı- yız. inşallah o zaman birliğimiz daha da pekişecek, güçlenecektir. Yine çıkaracağımız bir başka ders de “derunî sükûnet’ diye tarif edebileceğimiz sabır ve metanetimizdir. Tarih boyu edindiğimiz tecrübelerden ve özellikle bu coğrafyayı dualarıyla yoğurmuş gönül erlerinden miras olan bu güzel hasletimizi korumalı, hiçbir fitne odağının tahriklerine aldanmamalıyız. Tarihimizin her bir sayfası kahramanlıkla doludur, sadece düzenli ordular halinde değil, milletçe de büyük ordulara karşı direndik, 93 Harbin’ de, Erzurum, Aziziye’de milletçe hep birlikte savaştık. Kadın erkek yaşlı genç... Sonra Maraş, Urfa, Antep’ten Fransızlar’ı sürdük. Ve daha niceleri.. Tarih bizden uzak değil, biz de tarihten.. 15 Temmuz 2016’da yaşadıklarımız tarih kitaplarında okuduğumuz kahramanlık destanlarından bir destandı. Üzerinden tam on beş ay geçmişken yeniden analım 15 Temmuz’u. Nasıl anlamamız gerektiğini ve bu ruhu yarına nasıl bırakacağı- mızı konuşalım bu vesileyle. Aziz ve Kahraman 15 Temmuz şehitlerimizi dualarla yad ediyoruz. Şehit yakınlarımızın, yetimlerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız. Yüce Rabbimizden fedakar milletimizi ve vatanımızı muhafaza etmesini niyaz ediyoruz.

Eser ÇAĞADAĞ - 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği (MİDDER) Yalova Şube Başkanı